Bijscholing helpende niveau 2 of 2+

Ben jij een enthousiaste en leergierige helpende met niveau 2 of 2+? Wil jij jouw basiskennis upgraden, met daarbij een mooi certificaat? Volg dan bij ISZA Scholingen de training “Upgrade Niveau 2 (plus)”. Deze training duurt ongeveer 6 uur en is inclusief lunch. 

Tijdens deze training worden de volgende onderwerpen behandeld: 

1.    Wet BIG; waar moet jij als ZZP zorgverlener rekening mee houden. 

2.    Medicatieveiligheid theorie – verschil tussen medicatie uitreiken, toedienen en klaarzetten. Hier is géén toets aan verbonden; Wél behandelen we casuïstiek vanuit de   praktijk die jullie zelf zullen meebrengen. 

3.    De meest voorkomende medicatie toedieningsvormen;

4.    Katheterzorg (katheterzak verwisselen en/of legen). Ook oefenen in het skillslab;

5.    Blaasspoelen: wanneer wél en wanneer niét spoelen, hoe moet er gespoeld worden, waar moet op gelet worden. Ook oefenen in het skillslab;

6.    Stomazorg ileo- en colostoma: Wat is het verschil in de zorg en verzorgende aandachtspunten bij een ileo- en colostoma, het verzorgen en verwisselen van een 1-delig of 2 delig stoma. Ook oefenen in het skillslab;

7.    Meten van vitale functies: bloeddruk, temperatuur, saturatie en hartslag. Wanneer schakel je een arts in of collega verzorgende/verpleegkundige. Ook oefenen in het skillslab;

8.    Diabeteszorg; Wat is Diabetes Mellitus type 2? Hoe wordt er glucose gemeten, welke vingers worden gebruikt, gebruik van de nieuwste materialen/naalden, waar en hoe wordt er subcutaan geïnjecteerd, waarop moet er gelet worden. Ook oefenen in het skillslab.

9.    Steunkousen aan- uittrekken; wat zijn je verzorgende aandachtspunten? Wanneer trek je wél steunkousen aan en wanneer niét? 

 

Bij het voldoende afronden van deze cursus ontvang je direct je certificaat! De input van de trainer is hierbij leidend. Er kan voor worden gekozen, om het certificaat aan te passen. Minimaal 3 deelnemers per training, anders wordt de training verzet.

Kies een datum