Materiaalkennis – Wondzorg

 Materiaalkennis Wondzorg

Tijdens deze cursus leer je alles over de juiste inzet van wondzorg-producten. Het zal gaan over producten voor preventieve zorg en materialen die gebruikt worden bij de behandeling van diverse wonden.

Het gezegde “Zachte heelmeesters maken stinkende wonden” zegt het al, soms moeten we echt iets meer pulken, peuteren en poetsen om ervoor te zorgen dat er überhaupt heling kan plaatsvinden. Ken je de middelen die je hiervoor kan en mag gebruiken?

Reiniging, wat werkt na hoe lang? En waarom is er zoveel diversiteit? Natuurlijk is veelal reinigen met kraanwater of een douchekop voldoende, maar niet altijd. Wanneer wel en wanneer niet?

Hoe houdt je een wond vochtig, maar voorkom je toch dat het drijfnat wordt? Wat is nu een merkproduct waarvan er geen tweede soort op de markt is en wat is een product wat toch echt wel generiek kan worden ingezet. Bestaat dat eigenlijk wel? Generieke producten? Wat maakt iets dan stiekem toch uniek?

Zilver (AG) waarom en hoe lang? Is er een toegevoegde waarde voor honing en wanneer kies je voor een alginaat, of juist niet!

Producten om te fixeren zijn er te over, meestal logisch gebruik, maar ook hierover veel tips. Zodat we de huid van onze patiënt weten te beschermen i.p.v. letsel te creëren.

Producten op zichzelf zullen een wond echt niet doen genezen, dat leer je ook in al onze andere cursussen. Echter er zijn zeker producten die je beter wel of beter niet kunt gebruiken en met deze cursus kom je hier van alles over te weten. Haak je aan?

Je krijgt merkonafhankelijk les van een wondzorgprofessional en iedereen die bevoegd is tot het verlenen van wondzorg is welkom!

 

Accreditatie: aangevraagd bij de V&VN (naar verwachting 4 punten)

Duur: 4 uur

Kies een datum