Tweedaagse training ‘Omgaan met spanning en stress in de zorg’

Alle ballen hooghouden, thuis en op het werk als zorgprofessional vraagt veel. Soms te veel. Fysiek merk je het aan je nek en schouders. Je voelt je moe, somber en lusteloos. Je bent misschien al (tijdelijk) uitgevallen. Je verlangt naar positieve energie, rust en herstel. Gun jezelf deze tweedaagse training!

Wat levert het op? 

Deze training geeft ruimte en inzicht om samen met andere zorgprofessionals in een fijne setting, pas op de plaats te maken. Je komt tot inzichten en leert weer ‘beter voelen wat jouw lijf en hoofd nodig heeft. Zo kom je uit deze kwetsbare periode sterker terug. De meerdaagse training biedt jou naast rust ook handvatten en ervaringen die jou helpen eigen regie te nemen en krachtiger te worden.

Hoe doen we dat?

Afwisseling in ontspanning en inspanning, beter voelen We maken gebruik van de prachtige natuur als werkterrein. Je komt in beweging en leert weer regie te pakken op jouw werkende (leven). Je komt op adem en kunt weer kiezen hoe je om wil gaan met de hectiek op het werk en thuis. Je werkt aan rust en herstel dat nu aandacht vraagt. ie krijgt handvatten om met uitdagende situaties evenwichtiger te dealen. Daarnaast ondersteunt dit programma een gezonde duurzame persoonlijke werk en privé balans. 

Wat krijg je?

  • Inzicht in eigen stressbronnen en inzicht in energiegevers 
  • Je weet om te gaan met spanning in je lijf, hoofd en in je gevoelsleven 
  • Je kunt beter jouw grenzen voelen en erover communiceren (thuis en op het werk)
  •  Je ervaart rust en ruimte, je voelt je energieker en blijer 
  • Je voelt wat de helende kracht is van de natuur en wat bewegen in de natuur met je doet. 
  • En hebt genoten van de openheid en warmte van de groep. Belangrijk, je voorkomt door al je ervaringen een burn-out en als je erin zit bespoedigt dit jouw herstel. 

Duur training

Deze training duurt 2 dagen en het arrangement is geheel verzorgd inclusief diner, lunch en ontbijt en een overnachting. Gevolgd door de mogelijkheid om door trainer Marieke Jansen gecoacht te worden.

Inhoud training

Diverse ervaringsgerichte oefeningen en opdrachten zijn de basis. Je voelt en ervaart en je wisselt uit met andere deelnemers m.b.t. complexe praktijksituaties. Momenten van rust worden afgewisseld met momenten om te leren, beweging in de buitenlucht zorgen voor inen ontspanning. In de avond is er gelegenheid om ontspanningsmassage te boeken. 

Trainer

Deze training wordt verzorgd door Marieke Jansen. Zij is een erkend trainer en coach en afgestudeerd in het onderwerp stress en stresshantering aan de VU. Zij heeft er in 2019 voor gekozen om haar baan op te zeggen en te kiezen voor zichzelf én werk waarmee ze een verschil kan maken. Na een voor haar persoonlijk heftige periode, zij verloor haar tweede kindje aan het einde van de zwangerschap, was ze zich heel bewust van de kwetsbaarheid van het leven. Nu werkt zij dagelijks met mensen die in een burn-out zitten. Daarnaast begeleid zij (groepen) zorgprofessionals op het onderwerp stress in de zorg. 

Locatie

Deze training vindt plaats op de prachtige locatie Hoorneboeg, middenin de natuur.

Prijs

Deze tweedaagse training kost €995,- p.p. inclusief het meerdaagse arrangement.

Groepsgrootte

Er wordt gewerkt in een kleine groep van minimaal 5 en maximaal 12 deelnemers. 

Op maat

Deze tweedaagse training is ook op maat te volgen. Aan de hand van een intake wordt er een programma gemaakt dat het beste aansluit bij de situatie van de deelnemers. Doorgaans zullen diverse ervaringsgerichte oefeningen en opdrachten de basis vormen. 

Incompany

Wil jij deze bijzondere training graag organiseren voor een hele groep/team? Neem dan contact met ons op om te vragen naar de mogelijkheden. 

Kies een datum