Combidag Wondzorg & Compressietherapie

Combidag Wondzorg & Compressie therapie

Wondzorg en Compressie therapie op 1 dag!

Wondzorg: Wanneer je in de zorg werkt, dan is “wondverzorging” toch zeker een onderwerp welke met regelmaat aan de orde komt. Het is ook een onderwerp waar veel informatie over te vinden is, maar waar ook nogal veel verschillende wijze van inzichten over zijn. Wat wordt er nou eigenlijk bedoeld met “moderne” wondgenezing? En hoe bepaal ik nou voor welke product ik bij welke type wond, in welk stadia ik moet kiezen? Deze cursus is juist bedoeld voor hen die met dit soort vragen zitten. Je wordt natuurlijk niet in één dagdeel opgeleid tot wondverpleegkundige, maar wel leren we je een wond te “lezen”. Wat zie je en wat moet je dan doen? Je leert de classificaties van ALTIS, TIME en WCS toe te passen en te leren kiezen voor het juiste product.

Naast de benodigde theoretische onderbouwing zal je ook advies gaan geven bij diverse casuïstieken.

Kijk voor de volledige inhoud van deze training op onze site bij Wondzorg Algemeen: isza-scholingen.nl/scholing/wondzorg-algemeen/

Deze training is inclusief lunch. Na de lunch starten we met de Compressie therapie.

Compressie therapie: Misschien is zwachtelen wel één van de risicovolle handelingen waarvan de inzichten en dus ook de protocollen regelmatig worden aangepast. Ook gebeuren en helaas ook nog steeds veel “zwachtelongelukjes”. Wanneer zwachtelen we nou? En waarom? Vooral ook, wanneer NIET? En wie is verantwoordelijk voor wat?

Tijdens deze cursus/workshop is er zowel aandacht voor de onderliggende theorie als voor het oefenen in de praktijk.

We maken gebruik van de regulier bekendere zwachtels, maar zeker ook van de modernere en veiligere producten en niet te vergeten komen ook de klittenbandzwachtels aan bod!

 Kijk voor de volledige inhoud van deze training op onze site bij Compressie therapie : isza-scholingen.nl/scholing/compressietherapie/

Docenten
De cursus wordt gegeven door één van de wond- en compressiespecialisten van Ontplooi. Zij zijn enthousiaste docenten die zowel aan het bed als voor de klas staan. Hierdoor is er veel herkenning en is geen enkele vraag hun vreemd. Sterker nog, daag ze vooral uit met vragen omtrent deze materie. Hun lessen zijn volgens de recensies beslist nooit saai! 

Kies een datum