“Omgang met dementie” training – door officiële trainer van Alzheimer Nederland

Onze gastdocente Esther Klijsen, bestuurslid, officiële trainer van Alzheimer Nederland en lid van de werkgroep “Dementievriendelijke samenleving”, laat tijdens deze workshop deelnemers kennis maken met dementie. 

Je leert en verkent technieken om met cliënten en patiënten met dementie om te gaan. Na de training kan je de besproken technieken meteen toepassen in de eigen werk- of privésituatie. Daarnaast heeft Esther een eigen zorgonderneming “Egone”. Zij geeft persoonlijke verzorging, persoonlijke begeleiding en persoonlijke aandacht bij dementiezorg. 

Inhoud 

Tijdens deze workshop wordt er op een praktische en interactieve manier aandacht besteed aan het dementieproces. Wat gebeurt er in de hersenen, welke gevolgen heeft dat voor iemand en wat heeft degene nodig om zo optimaal mogelijk te kunnen blijven functioneren? 

Doelstelling 

Begrijpelijk, praktisch en toe te passen vanaf het moment dat je de training verlaat. Maak kennis met dementie, de overprikkeling van het brein en kijk hoe ons gedrag kan helpen om beter in contact te komen met mensen met dementie. 

Doelgroep 

De training is zeer geschikt voor zorgprofessionals, mantelzorgers en vrijwilligers. Niveau en gewenste voorkennis: Er is geen specifieke voorkennis en/of niveau nodig. 

Aanbieder van deze training 

Deze training is in samenwerking met ISZA scholingen. De training zelf wordt verzorgd door Esther Klijsen. 

Studiebelasting en accreditatie 

De training duurt 3 uur. Deze training is door V&VN geaccrediteerd met 4 punten. Deze punten worden na deelname voor jou bijgeschreven. 

Certificaat Deelnemers ontvangen een certificaat van ISZA Scholingen als zij voldaan hebben aan deze voorwaarden: 

  • Actieve deelname
  • 100% aanwezigheid

Als niet aan alle voorwaarden voldaan is kan de deelnemer een certificaat ontvangen met een aangepaste tekst. De input van de trainer is leidend bij het al dan niet verstrekken van een certificaat.

Kies een datum